Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Pozantı ve Tekir’e çok önemli altyapı hizmetleri

Pozantı ve Tekir’e çok önemli altyapı hizmetleri

Başkan Zeydan Karalar, “50 yılda yapılmayanı 5 yılda gerçekleştireceğiz.”

Pozanti ve Tekir’e çok önemli altyapi hizmetleri

 Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, önümüzdeki 5 yilda Pozanti ve çevresine yapilacak altyapi hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Toplam 410 km su isale hatti yapilacagini, 180 km’lik kanalizasyon hatti ile  aritma sebekeleri gerçeklestirilecegi ve bu yil  yollarin yapilacagini açikladi. Baskan Zeydan Karalar sözlerinin birer birer yerine getirildigine bölge halkinin sahit olacagini belirterek, “1.87’lik koskoca Zeydan Karalar, nereye gitti bu sözlerin? dedirtmen” diyerek. Millet için var oldugunu söyledi.

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pozanti Ilçe Binasi Açilisi ve CHP Pozanti Genel Kurulu’na katildi. Etkinliklere Baskan Zeydan Karalar’in yani sira; CHP Il Baskani Mehmet Çelebi, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Sevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, CHP Kadin Kollari Baskani Yasemin Yilmaz, CHP Il Gençlik Kollari Baskani Av. Güven Özdemir, CHP Pozanti Ilçe Baskani Senol Eroglu, CHP Çukurova Ilçe Baskani Av. Remzi Ümit Atay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Pozantililar katildi.

ADANA VE TÜRKIYE IÇIN POZANTI’NIN ÖNEMI BÜYÜK

Baskan Zeydan Karalar genel kurul öncesi yaptigi konusmada Pozanti’nin Ulusal Kurtulus Mücadelesi’ndeki rolünü anlatti. Baskan Zeydan Karalar, “10 yildir Ulusal Kurtulus Mücadelesi fikrinin Adana’da, Sakirpasa Konagi’ndan çiktigini, Pozanti’nin Kurtulus Mücadelesi’nde ne denli önem tasidigini anlatiyorum.

Geçen hafta Pazar günü 5 Ocak Adana’nin Kurtulusunu kutladik. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Sakirpasa Konagi’nda topladigi komutanlara ve kentin ileri gelenlerine, direnis yuvalari kurmalarini söyler. Gösterdigi adres de Pozanti’dir.

Oradan buraya gelen Adanalilarla birlikte Pozanti halki, Adana’daki Kuvayi Milliye ve halk direnisi, Fransizlari ve Fransiz destekli Ermeni kuvvetlerini yenmeye baslayinca, düsman buradan Adana’ya kuvvet göndermek ister ve yola çikarir. Pozantililar ve Adana’dan gelenler kahramanca mücadele ederek Gülek Bogazi’ndaki düsmanlari imha eder ve Adana’ya girislerini engeller. Böylece Adana kurtulur. Onun için hem Adana hem Ulusal Kurtulus Mücadelesini yapanlar Pozanti’ya mütesekkirdir” dedi.

LAVANTA CENNETINE ÇEVIRECEGIZ BURALARI

Pozanti, Akçatekir ve bölgedeki köylere 5-6 yilda yapilacaklar hakkinda bilgi de veren Baskan Zeydan Karalar, “Seyhan Belediye Baskani’yken ilçemize domates fidesi dagittik. Ben o zaman bu islere basladim. Karakislakçi’daki kadinlarimizin yüzlerinde buruklugu görmüstüm. Sonra dagittigimiz fidelerle aldiklari ürünlerden dolayi mutlu olduklarini gördükten sonra da ne kadar güzel bir is yaptigimizi daha iyi anladik.

Simdi lavanta fidesi dagittik. Lavanta Cenneti’ne döndürecegiz Pozanti’yi. Lavanta endüstriyel bir üründür. Hem kokusundan, hem yagindan, hem de endüstriyel özelliginden yararlanilmasini saglayacagiz. Pozanti’yla birlikte Karaisali, Feke ve Saimbeyli’de de lavantayla, tarimin, hayvanciligin desteklenmesiyle ilgili ayni titizlikle çalisiyoruz” diye konustu.

50 YILDA YAPILMAYAN ALTYAPI HIZMETI 5 YILDA YAPILACAK

Yol ve altyapi sorunlariyla ilgili yapilacak çalismalari da aktaran Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “ Pozanti’da ilk etapta 30 kilometrelik yolun yapimina baslayacagiz.

Pozanti- Sekerpinari arasinda 27 km terfi hatti yapacagiz. Akçatekir-Depolar arasinda 28 kilometre iletim hatti gerçeklestirilecek.  Akçatekir merkezde 200 km Sebeke Projesi yapilacak. Toplam 225 km içme suyu hatti yapacagiz. Bu Pozanti- Akçatekir’e sadece.

Pozanti kanalizasyonuna 5 km’lik yagmur suyu sebekesi baglatacagiz. Su anda yagmur suyu kanalizasyon sebekesine dökülüyor ve Çakit Deresi kirleniyor. Çakit Deresi de Pozanti’nin önemli derelerinden biridir. Biz yagmur suyu hattini ayiracagiz. Kanalizasyonu, Belemedik’in asagisinda yeni yapiyor oldugumuz bir aritma tesisine baglayacagiz. Su anda Akçatekir’in kanalizasyonu, aritmasi yok. Akçatekir foseptik çukurlarina mahkum. Adana’nin neredeyse yarisi buraya sayfiye yeri olarak geliyor. Yaziktir. 2010’da bir proje yapilmis ama tamamen yetersiz bir proje. Simdi biz yaklasik 180 km’lik yeni sebekeyi içeren bir proje yapacagiz. Ilçemizde zaman zaman su olan, yazin özellikle büyük su sikintisi çekilen mahallelerimiz var. Buralara 155 kilometre su isale hatti döseyecegiz. 255 km Pozanti-Tekir merkez, 155 km de köylere su isale hatti döseyecegiz. Toplamda 410 km su isale hatti dösenecek Pozanti’ya. Tüm bunlari 5 yilda yapacagiz. 50 yilda yapilmayan isleri 5 yilda yapacagiz.”

“1.87’LIK KOSKOCA ZEYDAN KARALAR, NEREYE GITTI SÖZLERIN” DEDIRTMEN KENDIME…

Ekonomik olarak çok rahat bir belediye devralmadiklarini herkesin bildigini ifade eden Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “Her ay 60 milyon lira açik veriyorduk. Ama bu kardesiniz 9 ayda bütçeyi denk hale getirdi. Geçen dönemde isçi maaslari biriktiginde kredi kullanip isçi maaslarini öderlerdi. Benim kardesim artik zamaninda maas alacak. Bunu sagladik biz. Elbette isimiz kolay degildi ama bu kisa sürede belediyeyi bu isleri yapabilir hale getirmek ancak ve ancak devletin ve milletin parasini, kendi parasindan daha dikkatli harcayan ve daha fazla önemseyen bir zihniyetçe yapilabilirdi. Belediyecilik Cumhuriyet Halk Partililerin isidir. Sosyal Demokrat Belediyeler, dünyanin her tarafinda en basarili belediyelerdir. Çünkü onlar parayi kullanirken çok dikkatli olurlar. Gösterise önem vermezler. Vatandasin hayati derecede ihtiyaci neyse siraya koyar ve parayi en iyi sekilde kullanarak bunlari yapar. Onun için hem ülkede hem dünyada Sosyal Demokrat belediyeler ve belediyeciler daha basarilidir. Biz de bunu basaracagiz. Benim size ve Pozanti’ya verdigim önemi her gelisimde anlatiyorum. Bunlari söylemek, bunlari taahhüt etmek bir cesaret isidir.

Ben çünkü kaçip gitmeyecegim. Bir sene sonra, iki sene sonra yine karsiniza gelecegim. “Ey Baskan! 1.87m boyundaki koskoca Zeydan Karalar, nereye gitti bu sözlerin?” dedirtmen kendime.”

MILLETE HIZMET YOLUNDA HER SEYIMIZ FEDA OLSUN

Baskan Zeydan Karalar, sözlerini söyle tamamladi: “10 ilçemizde aritma yok. Adana’nin üçte birinde saglikli su yok. Adana’nin üçte biri asbestli borudan su içiyor. Kanserojen etkisi olan borulardan su içiyor. Bu kardesiniz Allah izin verirse 5 yilda bu sorunlarin hepsini halledecek. Iste o nedenle parayi da imkanlari da en iyi sekilde kullanacagiz. 24 saat çalisir, ‘millete hizmet yolunda her seyimiz feda olsun’ deriz. Biz millet ve halkimiz için variz. Insallah seneye su sorunu yasayan köylerimizin sayisi azalacak. Hepsini 1 senede yapmak mümkün degil ama bu yollari bu sene yapacagiz. Sirasiyla 5 yilda bunlarin tamamini bitirecegiz, ya da projesini bitirip temelini atmis ve baslamis olacagiz. Hepsi size feda olsun, hepsi size hayirli olsun sevgili kardeslerim.”

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli